'Friesland moet aantrekkelijker worden voor ondernemers'

1 min  leestijd
44
Image

Friesland zou graag zien dat haar provincie aantrekkelijker wordt voor bedrijven, zodat ondernemers weer sneller geneigd zijn zich in het hoge noorden te vestigen en er zo meer banen worden gecreëerd. Om dit te realiseren gaat het provinciebestuur van Friesland driehonderd miljoen investeren in de regionale economie.

Dat schreef de Telegraaf in de krant van afgelopen donderdag. Vooral de Friese bouwsector heeft het in deze tijden van crisis zwaar. Veel bouwbedrijven kampen met financiële problemen. De provincie hoopt dat deze en andere worstelende branches dankzij de investering van driehonderd miljoen euro wat meer lucht krijgen.

Glasvezel

Friesland moet nog bepalen waaraan het de investering precies gaat besteden. Een idee van de provincie is volgens een woordvoerder om veertig tot vijftig miljoen euro te investeren in het aanleggen van glasvezel. Veel plattelandsgemeenten beschikken nog niet over zo'n snelle verbinding en op die manier zou Friesland aantrekkelijker kunnen worden voor bedrijven. Daarnaast zou de provincie een fonds van negentig miljoen euro willen oprichten voor duurzame energieprojecten, waaronder de bouw van zonnepanelen.

Lees het hele artikel in de Financiële Telegraaf.

Meer over bouw

Meer over bouw