'Doorwerken bij vorst eigen keuze van ZZP'er'

1 min  leestijd
64
Image

Als Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) in de bouwsector besluiten om tijdens vorstperiodes door te werken, is dat hun eigen keuze. Dat zei Charles Verhoef, voorzitter van Zelfstandigen Bouw, de vakbond voor zzp'ers in de bouw, afgelopen woensdag op NOS.nl.

Vakbond FNV Bouw is juist van mening dat zelfstandige bouwprofessionals ook onder de vorstverletregeling, waarbij bouwvakkers het recht hebben te stoppen met werken bij een gevoelstemperatuur van zes graden of lager, zouden moeten gaan vallen. Bouwvakkers in loondienst krijgen in dat geval gewoon doorbetaald, dit in tegenstelling tot een ZZP'er die vanwege de kou besluit te stoppen met werken.

Werk staken

Zelfstandigen Bouw stelt echter dat dit geen probleem hoeft te zijn. Volgens hem lijkt het erop dat - als FNV Bouw haar zin krijgt - ZZP'ers straks in bepaalde weersomstandigheden verplicht zijn hun werk te moeten staken als vaste werknemers dat doen. "Een zelfstandige beslist zelf, in overleg met de opdrachtgever, of het verantwoord is om door te werken", aldus Verhoef.

Lees het oorspronkelijke artikel op NOS.nl.

Meer over zzp

Meer over zzp