FNV-bouwbond zelfstandigen krijgt nieuwe naam

Bijgewerkt op 01 januari 2016
1 min  leestijd
82
Image

De FNV-bouwbond zelfstandigen krijgt begin volgende maand een nieuwe baan. Dan zullen de letters FNV verdwijnen en zal de bond de nieuwe naam presenteren, zo kondigde de brancheorganisatie afgelopen maandag aan in de Financiële Telegraaf.

Het doel van de naamsverandering is om voor de doelgroep, Zelfstandigen Zonder Personeel (zzp'ers) in de bouw, een meer autonome organisatie te worden. "Als autonome organisatie zijn we in de toekomst een betere en krachtigere spreekbuis van zzp'ers in de bouw en hout en de techniek", aldus voorzitter Charles Verhoef.

Krachtenbundeling

Eerder dit jaar nam de ledenraad het besluit om niet op te gaan in De Nieuwe Vakbeweging. Het aanpassen van de naam - en daarbij de letters FNV te verwijderen - is volgens de voorzitter daarop een logisch vervolg. Verhoef pleit voor krachtenbundeling met andere onafhankelijke organisaties van zelfstandigen, zonder daarbij de eigen onafhankelijkheid kwijt te raken. De nieuwe bedrijfsnaam en het nieuwe logo zullen op 8 oktober aanstaande worden gepresenteerd.

Meer over bedrijfsnaam

Meer over bedrijfsnaam