Opdrachtgevers
Je krijgt steeds meer opdrachten. Super! Maar het betekent ook dat er altijd opdrachtgevers tussen kunnen zitten die het niet zo nauw nemen met de betalingstermijn. Of vervelender nog, helemaal niet betalen.
Check daarom altijd vooraf de kredietwaardigheid van een nieuwe opdrachtgever. En stuur je algemene voorwaarden met je offerte mee. Met heldere voorwaarden voorkom je namelijk vaak al vervelende discussies en conflicten met je opdrachtgever.
Loopt een conflict hoog op en kom je er samen echt niet uit? Dan is het handig als je een beroep kunt doen op juridische hulp via je rechtsbijstandverzekering.
Bedrijfsmiddelen & stagnatie
Produceer of verkoop je een product, dan heb je steeds meer grondstoffen, voorraad en inventaris nodig als je groeit. Met zoveel spullen opgeslagen in je bedrijfspand loopt je schade door defecte elektra, brand, water, wind of diefstal sneller hoog op.
Laat, om je brandrisico te beperken, de elektra van je bedrijfspand regelmatig keuren en onderhouden door een specialist. Je spullen en voorraad verzeker je met een bedrijfsmiddelenverzekering. Komt je bedrijf stil te liggen door schade, bijvoorbeeld door brand, dan is met een stagnatieverzekering ook je omzet verzekerd.
Transport
Laad je iedere ochtend je bedrijfsauto vol met gereedschap en materialen of bezorg je zelf goederen bij je opdrachtgevers? Sta je er dan weleens bij stil dat er onderweg van alles kan gebeuren met je spullen?
Denk maar aan beschadigingen bij het laden en lossen, een aanrijding of een inbraak in of diefstal van je bedrijfsauto. Om dit laatste te voorkomen, is het slim om je bedrijfsauto altijd af te sluiten. Ook al blijf je in de buurt. Wil je je spullen tijdens transport verzekeren tegen schade en diefstal, dan heb je een transportverzekering nodig.
Personeel
Als je het werk in je eentje niet meer aankunt en personeel aanneemt, krijg je er flink wat verantwoordelijkheden bij. Als werkgever moet je zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving, krijg je te maken met personeelsmanagement en kun je aansprakelijk gesteld worden voor schade die je medewerkers veroorzaken bij anderen. En bij langdurige ziekte moet je je medewerker twee jaar doorbetalen en begeleiden bij zijn re-integratie.
Werkstress is beroepsziekte nummer 1. Hoe eerder je stress signaleert, hoe beter. Lijkt je medewerker minder betrokken, sneller geïrriteerd en meldt hij zich sneller ziek? Dat kunnen signalen van stress zijn, tijd voor een open en eerlijk gesprek met elkaar.
En omdat verzuim nooit helemaal te voorkomen is, kun je overwegen of een verzuimverzekering misschien nodig is om je financiële risico te verkleinen.
Digitale veiligheid
Cyberincidenten worden vaak veroorzaakt door technische storingen en menselijke fouten, maar ook datalekken, ransomware, phishing, DDoS-aanvallen en virussen kunnen voor veel schade zorgen. Wat de oorzaak ook is, door problemen met je ICT kunnen je bedrijfsactiviteiten tijdelijk stil komen te liggen.
Zorg ervoor dat je cyberproblemen zoveel mogelijk voorkomt. Én dat je een goed doordacht noodplan op de plank hebt liggen voor als je bedrijf tóch getroffen wordt door een cyberincident.
Gebouwen
Heb je letterlijk meer ruimte nodig om te groeien? Dan wordt het tijd om te verhuizen naar een groter pand. Of je huidige pand uit te breiden. Wat je ook beslist, neem in ieder geval voldoende maatregelen om je pand te beschermen tegen inbraak, wateroverlast, brand en invloeden van het weer.
Beveilig alle ramen en buitendeuren van je bedrijfspand met sloten met een SKG-keurmerk. Dan maak je het inbrekers een stuk lastiger om binnen te komen.
Met een gebouwenverzekering verzeker je je bedrijfspand tegen schade door brand, inbraak, waterschade of het weer. Huur je je pand? Vergeet dan niet om verbeteringen die je zelf hebt aangebracht (huurdersbelang) hiertegen te verzekeren.
Meer weten over succesvol groeien?
Lees er alles over in het dossier Zakelijke groei van Interpolis.